torsdag 23 juni 2016

Helg i golfens tecken

Vi har skaffat golfhäftet och begav oss ut på turné. Vi valde Eskilstuna golfklubb där vi hade tänkt att spela och bo kvar. Men när vi kom dit såg vi att själva husbilscampingen stod borta vid soptunnorna…

Klubbhuset var trevligt och toaletten fin, efter ett besök på det sistnämnda begav vi oss till driving ranchen som var lite svår att hitta eftersom det låg ett hotell/flyktingförläggning och parkering emellan. När det var dags för spel möttes vi av två trevliga starters som var lite frusna i det kalla vädret men väldigt trevliga.

Första hålet gick åt h-e men sen gick det så bra att det blev en rejäl sänkning för mig trots att jag slog boll efter boll i vattnet på sista hålet.

Jag tyckte inte om att banan gick kors och tvärs och att man korsade varandras banor. Men spelarna och personalen var trevliga. Vid hål 10 fanns en kiosk och en toalett och där tittade solen fram.

Eftersom husvagnsparkeringen var så tråkig åkte vi vidare till Vidbynäs GK där det ska finnas en bra restaurang. Det gjorde det men på parkeringen satt stora skyltar om att det var förbjudet att campa där.

Vi gick in till restaurangen och sa som det var att vi hade tänkt äta och sova kvar men att man inte fick det. Då kontaktade de någon ansvarig på golfklubben som ordnade så att vi fick stå på gräsplanen utanför. De såg till att vi fick el och tillgång till duschar och toaletter. Det blev en väldigt lyckad kväll med god mat, god dryck och god sömn.

De serverade vin från vindistriktet Bandol Frankrikes minsta vindistrikt, där ägaren till restaurangen var delägare i en vingård.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar