fredag 12 juli 2019

Klintholm havn Danmark



Har inte riktigt landat i semestermood ännu så vi vaknade tidigt och stack i väg. Idag var slutmålet Mön i Danmark. Så mot Öresundsbron och Danmark gick färden och vi hamnade slutligen i Klintholm Havn som enligt nätet skulle ha en fin ställplats

Jag tror att det har hänt lite sedan den informationen skrevs. Men det finns en stor parkering/grusplan som är både för vanliga bilar och husbilar där man kunde stå.

Man betalar i en automat i gästhamnen längst ut på piren och för 158 DKK (2019) får du stå  med bilen samt en kod som ger dig tillgång till toa och dusch. Båda var städade och fräscha



Stranden

Vi parkerade och åt lunch på Hyttefadet som låg alldeles bredvid ställplatsen. 


Klintholm är inte så stort så allt ligger alldeles bredvid ställplatsen... 



Efter lunchen gick vi ner till stranden och badade. Det var skönt i vattnet och vi var nästan ensamma på stranden. På andra sidan ställplatsen finns det en barnvänligare strand och där var det lite mer folk.










På kvällen tänkte vi äta på sommarrestaurangen som ligger precis mitt emot ställplatsen och traskade glatt dig när den öppnade. Men det var fullbokat så det gick inte. 

Hyttefadet där vi ätit lunch var vi välkomna men skulle få vänta 1,5 timmer på maten eftersom det var fullt där med.

Det tredje stället i byn är en italiensk restaurant. Där behövde man inte vänta lika länge men vi skulle få sitta inomhus och äta och de var både stressade och lite otrevliga så vi gick tillbaka till Hyttefadet och väntade 1,5 timme på maten. 

Som kyparen sa med glimten i ögat "det är värt att vänta  på maten" och det var det. Bara man vet om att det tar tid så kan det vara ok.

Hyttefadets specialitet

Vi beställde deras specialitet: färsk panerad rödspätta med pommes/potatis, remouladsås och en flaska gott vitt vin till. 

Det var en härlig sommarkväll och vi tog en öl medan vi väntade så det gick ingen nöd på oss. 

  
Ställplatsen/parkeringen




Ställplats/gästhamn:

Thyravej
4791 Borre, Danmark


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar