lördag 20 juli 2019

Nibben
De har  varnat för regn och åska i Danmark och vädret var ganska grått så vi beslutar oss för att dra vidare, annars hade vi nog gärna tagit en slappardag till.



Vaktkur


Men innan vi drar vidare mot Sverige blir det ett besök på ”Nibben” längst ut på udden.

Vi ställde bilen och promenerade runt militärområdet. Det är öppet för allmänheten men har fortfarande viss militär verksamhet kvar.

När vi kom till Sverige var det stor gränskontroll.





Maken ville absolut besöka Barsebäcks GK, vilket vi gjorde. Men det kunde gått illa eftersom vår kära GPS sin vana trogen fick spunk sista biten och lotsade oss in på en liten grusväg. Jag såg en skylt med privat väg och sa till och vi fick backa ut. Hade vi kört vidare hade vi hamnat vid utslaget på ett av hålen. Vi trixade oss vidare och kom till slut till stora infarten.

Det var lag-SM så vi tittade lite och passade på att äta lunch. Här är man inte heller välkommen med husbil över natten, så det var mindre intressant för oss.

Körde till Råå och ställde oss i gästhamnen. Nu finns det även några ställplatser på andra sidan utanför restaurangen. De har visserligen bättre utsikt men inte riktigt samma service och dessutom är de dyrare och idag när det blåste stod de sämre till.



Svägerskan kom förbi och lite senare kom även hennes barn och barnbarn förbi. På kvällen åt vi på Råå värdshus. Det är nya ägare och de har gjort det jättefint men tyvärr var det kaos i köket så just ikväll hade de en begränsad meny ikväll. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar