torsdag 18 juli 2019

Själlands udde Sjaellands odde





Morgonpromenad i gästhamnen

Idag vaknade jag tidigt. det var en härlig morgon med strålande sol, Jag gick upp till byn och köpte lite färskt frukostbröd och sen gick jag längs kajen och njöt av solen.




Stora Bältbron


Efter frukosten packade vi ihop och drog vidare över Stora Bältbron till Själland och vidare mot Själlands udde.

När vi kom ner till havnebyen hittade vi tre ställplatser precis vid gästhamnens servicehus. Vi hann precis konstatera att  där kan vi inte stå eftersom halva bilen kommer att sticka ut på vägen när hamnkaptenen passerade och sa att vi skulle fortsätta ca 150 m till. Där fanns det en grusplan med plats för några fler husbilar och el om man vill ha det.



Smörrebröd 

Vi stod med utsikt över havet och hade bara sällskap av ytterligare en husbil annars var vi ensamma. Det är ca 150 m till servicehuset  och rakt över gatan finns en badbrygga

Rökeriet


Man betalar i en automat vid hamnkontoret ca 500 m längre upp på gatan, där finns en fiskhandel som säljer både färsk och rökt fisk. Man kan även äta där om man vill. Snett emot ligger restaurangen Gyldene Hahnen och där åt vi smörrebröd till lunch. Jättegoda

Vi hade en härlig eftermiddag med sol och bad. Sen köpte vi skaldjur på rökeriet och lagade en härlig skaldjursgryta till middag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar