fredag 14 juli 2017

Arromanches les Bains


Klockan 8,45 kom brödbilen och då blev det frukost, efter det tog maken och jag en cykeltur upp på klipporna. Nu hade vädret slagit om igen och det var lite gråmulet, men utsikten var fin. Och vindarna var varma och ljumma.


Utsikt från klipporna i Arromanches-les-Bains


Efter det cyklade vi längs stranden bort till grannbyn. Tog en titt i kyrkan (det fanns inte så mycket annat att se i den byn) och sen cyklade vi asfaltsvägen tillbaka. Vi stannade vid 360°-biografen och kollade på filmen som handlade om andra världskriget, Dagen D och landstigningarna. Det var intressant men jag tycker nog att det hade varit bättre med en 180°-biograf.

Nu tittade solen fram igen och vi tog en liten siesta vid husbilen. Vi upptäckte att hundarna i bilen bredvid hade uträttat sina behov precis utanför vår bil så vi lånade systersonens spade och återbördade bajset till dem. När de kom hem och upptäckte högen blev det lite liv i luckan och hundarna sattes i koppel.

Cidre

Strosade runt i byn, tog en kopp cidre på ett café och på kvällen åt vi på en mysig liten restaurang  ”Les petites assiettes”. Det blev både sniglar, crevetter, musslor och fisk till mat samt brulépudding till efterrätt. Måste ju fira att det är Frankrikes nationaldag, men för andra året i rad märker jag inte så mycket av det. Trodde att de skulle fira betydligt mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar