torsdag 20 juli 2017

Saumur

Som vanligt vaknade jag med tuppen och begav mig ut för att köpa frukostbröd. Det var inte alls långt, cyklade bara gatan upp och där låg det ett litet boulangerie - som hittat.


Vid 10,30 cyklade vi en tur runt staden, ställde cyklarna och gick de 1000 trappstegen (kändes det som) upp till slottet. Man kunde även ta turisttåget upp om man ville, det stannade utanför ställplatsen.

Sen satte vi oss på torget för att ta ett glas vin, men det började blåsa så att stolar, parasoller och allt annat flög omkring. Då letade vi upp en liten bistro Les Tontons, vi gick in där och tog ett glas vin istället. På torget hade de hängt upp massa paraplyer vilket kändes passande till dagens väder. Vi hittade en saluhall och köpte lite grönsaker bl.a. jättegod vitlök.


Torget i Saumur


Vi smet in på turistbyrån (som hade en väldigt bra toalett) för att se vad de rekommenderade. Alla små broschyrer var på franska men ville man ha något på engelska var det en stor tjock bok.

SaumurVi åt en sen lunch vid bilen och efter det cyklade iväg längs floden. När vi inte kunde cykla längre ställde vi cyklarna och strosade längs flodkanten. Det var varmt i vattnet men strömt och det fanns skyltar överallt om att man inte fick bada. När vi kom till kohagar och stängsel kände jag att det var dags att vända om, jag hade inte lust att bli jagad och stångad av något nötkreatur eller annat. 

När vi var tillbaka satte vi oss vid bilen och slappade tills lillasyster med familj dök upp

Slappade vid bilen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar