onsdag 12 juli 2017

Veules-les Roses, Etretat och Honfleur


Vaknade till regn, regn och åter regn. Frukosten ackompanjerades av regn, galande tuppar och fågelkvitter så vi fick äta frukost inne i bilen pga vädret. 
.

Etretat


När vi körde ut såg vi lite av Veules-les Roses innan vi begav oss vidare mot Etretat. Vi parkerade och gick ner till stranden

Man kan inte påstå att vädergudarna är på vår sida...


När vi tyckte att vi var klara åkte vi vidare mot Honfleur.Vår GPS fick spunk så vi åkte dubbelt så långt som min syster. När de var framme hade vi flera mil kvar trots att vi startade före dem. Vi kom på att det berodde på att vi har en husbil på över 3,5 ton och vår GPS skickade därför iväg oss på världens omväg. Vi åkte över samma flod 3 gånger via 3 olika broar.

De tre broarna

Ställplatsen i Honfleur är kommunal och består av en stor grusplan. Det kostar 11€/dygn (2017). Du betalar in en automat och det finns tillgång till el, tömning och påfyllning av vatten
GPS-koordinater
Longitud : 0.24166     
Latitud : 49.41916

Adress :
Bassin de l'Est Entrée Est de la ville,en provenance du pont de Normandie,Le Havre ,Rouen
14000 Honfleur


När vi kom fram ställde vi oss bredvid varandra och sen cyklade vi upp till stan och handlade. Fram på eftermiddagen grillade vi i eftermiddagssolen. När vi satt där och hade det gott kom en kvinna förbi för att kolla att man betalat.

Hon fnyste och sa att det minsann inte var någon camping och att vi skulle ställa oss tätare ihop. Det roliga var att vi stod tätare ihop än många av de andra bilarna. Dessutom fick man inte stå för tätt ihop pga brandrisken (vilket nämndes på skylten där man betalade). 


Ställplatsen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar