söndag 16 juli 2017

Mont Saint Michel


Vaknade vid 7-tiden, det var dimmigt och fuktigt. Vädret skulle inte bli så bra och vi som hade tänkt oss en dag på stranden… 

Återigen packade vi ihop oss och åkte vidare. Denna gång mot det gamla klostret Mont Saint-Michel (det är också med på Unescos världsarvslista)

Mont Saint MichelDet var mycket trafik in till byn men väl där var det bra ordnat med en stor parkering och bussar som gick i skytteltrafik genom byn och ut till klostret. Barnen tyckte att det såg ut som en Harry Potter-by, själv tänkte jag på Pippi på de 7 haven.

Det var lunchdags och här fanns bara turistställen så det var till att gilla läget och slå sig ner där det fanns plats. Vi åt galeta/crepes och sen promenerade vi lite på muren runt byn. Vi gick även in i klostret som började byggas redan på 700-talet och sen har det byggts till lite då och nu i olika stilar beroende på när det skett.

När man kom uppför trappan i klostret såg man en bit av en drake. Man hade gjort olika delar av draken i olika delar av byggnaden: en klo i ett rum, en svans i ett annat, ett öga som tittade ut och en vinge i en trappa osv. Det gjorde att man fick intrycket av att det fanns en drake instängd mitt i byggnaden som följde dig var du än gick.

När vi närmade oss slutet av klosterrundan hörde vi sång och trodde att vi skulle komma in i ett rum där en kör uppträdde. Men när vi klev in var det bara ett par som sjöng (spontant) och akustiken gjorde att det lät som flera stycken. Det var jättefint
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar