fredag 21 juli 2017

Cave Montplaisir och Azay le Rideau


Idag begav vi oss ut på nya äventyr. Äventyret började redan när vi skulle checka ut. Min syster kom ut, ytterligare en bil kom ut men inte vi. Jag hade betalat för två dagar men tydligen måste man aktivera kortet varje dag. Jag fick springa tillbaka till infarten och trixa lite och sen springa till utfarten igen och nu fick fick vi upp bommen och kunde bege oss.

Vi började med att besöka turistbyrån för att gå toa efter det handlade vi kött i den lilla charkbutiken och sen rullade vi iväg.

Första målet var klostret Fonteveraud. Vi kom in i byn och följde skyltarna för husbilar. Parkeringen låg en bit bort och kändes inte alls anpassad för husbilar. Vi stannade en liten stund och strosade runt lite. sen åkte vi vidare och tänkte svänga in i någon liten by för att äta lunch på något mysigt ställe. Men tji fick vi, de byar som vi svängde in i hade inga sådana ställen. Inga ställen alls faktiskt. I en by hittade vi en baguetteautomat men det var allt (och en färdigbredd köpebaguette var väl inte det vi hade tänkt oss).

Vingrottan Cave Montplaisir

På väg mot mot Chinon passerade vi Vinoble Paradis där vi handlade lite vin och fick en karta för ”Les routes de vin de Loire”. Där gjorde vi lite lunch innan vi for vidare till vingrottan Cave Montplaisir vid Chinon. 


Vi tog en rundtur i grottan där vinet lagrades. De visade film om viner i Loire och sen fick man gå runt i källargångarna. Det hela avslutades med provsmakning och inköp av några flaskor. Vi får nog bygga en vinkällare när vi kommer hem.

Vingrottan Cave Montplaisir


Nu bar det av mot Azay- le-Rideau och campingen där.1 Rue de Stade
37190 Azay-le-Rideau
Latitude : 47.259966
Longitude : 0.470193

Lite fakta:
Varken papper, toalettring eller tvål på toan. Ena toabyggnaden var avstängd och man fick bara kallvatten i handfatet.

Det fanns en ställplats precis utanför vid floden och det fanns en simbassäng i närheten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar