tisdag 25 juli 2017

Hautvilliers




Dom Perignons grav

Idag åkte vi till Hautvillers, en mysig liten by med parkering för 3 husbilar. Vi promenerade bort till kyrkan och tittade på Dom Perignons grav. 

Husen i byn har fina skyltar som visar vad man arbetar med. Det sägs att munkarna förr i tiden inte levde i celibat utan hade fri tillgång till kvinnorna i byn och om träskorna inte stod utanför dörren var mannen i huset på arbetet och då kunde munkarna gå in.



Efter kyrkobesöket smet vi in på JM Gobillard för en provsmakning. I närheten låg det en antikaffär som sålde massa gamla saker med champagneanknytning. Jag hittade ett par gula Veuve Clicot-gummistövlar (tyvärr inte i min storlek).

Nu var det dags för lunch och vi gick till AU36. Jag kan verkligen rekommendera Au36 om ni har vägarna förbi, det är ett jättemysigt ställe. Vi tog en provsmakningstallrik med 3 sorters champagne och en bricka med tillbehör. 



Provsmakningstallrik på Au 36


När ni ändå är där måste ni besöka vindstoaletten (har tyvärr ingen bild därifrån) men den är jättefin och stängs med en skjutdörr (vilket tog ett tag för mig att komma på).


Efter maten går man ner en trappa till butiken, passa på kolla tavlorna i butiken. De visar de olika smakerna i champagne beroende på druvsort. Vi köpte de flaskor som vi hade provsmakat.


Efter det besökte vi smyckesbutiken La maisons des champardises som ligger nerför backen. Där säljs smycken som Julie Valade  och hennes mamma tillverkat av den lilla plattan på champagnekorken. De gör jättefina halsband och armband. Jag köpte två halsband.


Halsband från Le maisons des champardises


Efter det åkte vi tillbaka till ställplatsen och tog en kaffe innan vi åkte till Le Clerc för att handla.
På kvällen grillade vi lammkorv som vi åt med sallad och champagne (vad annars). Nu var ställplatsen nästan full. 

Kvällens behållning var ett äldre par med barnbarn och hundar. Det började med att de backade på litet träd när de skulle parkera. Medan han försökte räta upp trädet släppte hans fru ut hunden som direkt satte sig och bajsade på gräsmattan. Efter det släpptes barnbarnet ut med sin cykel. Hon cyklade runt runt och trampade till slut i hundbajset. Den stackars mannen fick nu ta hand om trädet, bilen, hunden och barnbarnet som trampat i bajset – han såg helt slut ut. Vad ska man med TV till?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar